top of page

Blossom Pilates


Vorige week rondde ik de eerste pilot van deze 5-weekse cursus af! Ik heb met tranen van ontroering de feedback gelezen en kreeg zelfs cadeautjes van de meiden!


Via een paar vrouwen die pilateslessen bij me volgen, kwam dit concept tot stand. Zij wilden graag de waardevolle lessen van Pilates (het leren kennen en inzetten van je lichaam, reguleren van je ademhaling, ontspanning, etc.) meegeven aan hun dochters.

De meiden zitten in groep 8, gaan op verschillende vlakken door grote transities heen (fysieke, mentale en emotionele veranderingen door onder andere een veranderend lichaam en de overgang naar middelbare school) en er is voor deze specifieke doelgroep weinig aanbod.


Ineens voelde ik de call en schreef ik in één middag een volledig programma om meiden in 5 weken mee te nemen door de verschillende aspecten die bij een Pilatesles voorbij komen. Ik dook in mijn eigen jeugdherinneringen; wat had ik graag op die leeftijd meegekregen? En voegde aan het programma aspecten toe van speelsheid, eigen inbreng, authenticiteit, sisterhood en mindfulness.


En dus startte ik 5 weken terug in een cirkel met 5 dappere meiden. Alle 6 hadden we blosjes van de zenuwen, ik waarschijnlijk nog het meest. In aanloop naar die eerste dag realiseerde ik me dat ik nog nooit met deze doelgroep had gewerkt en ik echt géén inschatting kon maken van de groepsdynamiek. Zo spannend!

Deze eerste middag stond in het teken van loskomen, elkaar leren kennen, veiligheid voelen bij elkaar.. We stelden ter plaatse een playlist samen met hun favoriete nummers, dansten, keken naar elkaars voeten en ogen, en sloten af met de eerste keer “slapen” (=eindontspanning). Helemaal glunderend en vervuld zwaaide ik de meiden na 1,5 uur uit.. Wauw! Wat een feestje was dit! Toen de eerste reacties van de moeders binnenkwamen op WhatsApp, zuchtte ik het laatste beetje onzekerheid uit.. Yess! Wat een prachtig werk heb ik!!


De volgende weken zijn de meiden helemaal thuis en op hun gemak en leer ik ze steeds beter kennen. We gaan wat dieper in op lichaamsbewustzijn, ademhaling, bekkenbodemspieren, we oefenen de hoofdstand, dansen wat af, delen iedere week in de cirkel (soms met woorden, soms met een dansje, Love It!) Ondertussen krijg ik van de moeders filmpjes dat ze thuis met de oefeningen aan de slag zijn en groeit mijn hart met de week voor deze meiden.


Afgelopen week was alweer de laatste keer. We deden vooral dingen die zij zelf leuk vonden: dansen, oefeningen met de ballen, slapen. En er werden cadeautjes en bedankjes uitgewisseld. Ik schreef een klein persoonlijk kaartje voor iedereen en besloot last minute er ook nog een wensarmbandje bij te doen. Ik vroeg hen om op post-its te schrijven wat ze niet leuk vonden, en wel leuk vonden.

Niet leuk: naar elkaars voeten kijken 2x, lang in een houding blijven, het opdrukken want dat kan ik niet zo goed.

Wel leuk: hoofdstand 4x, de bal oefeningen 5x, jezelf kunnen zijn 2x, gezelligheid 3x, slapen 3x, in het begin allemaal iets vertellen, het gebouw, jouw stem, ik vind dat Nadine heel aardig is, jouw rustige karakter waardoor ik ook rustig werd.


<3<3<3

 

Meer informatie over de cursus zelf vind je hier.


Dit smaakt naar meer dus vóór de zomervakantie wil ik nog een cursus geven, op woensdagmiddag. Ken jij iemand die hier aan mee zou willen doen? Stuur me een mailtje naar nadine@growcircular.nl zodat ik een groepje kan samenstellen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page