top of page

Switch & Ditch: stap voor stap terug naar de natuurJoas, mijn zoontje, is inmiddels bijna 2. En de mensen met kleine kinderen (of kleine kinderen in hun directe omgeving) hoef ik niet uit te leggen dat dit de tijd is waarin hij alles, maar echt álles ZELF wil DOEN.


Superfijn, want ik heb altijd een hulpje aan mijn zijde. Dat begint ’s ochtends al met het maken van ontbijt, het afdoen van de tafel en vloer als er geknoeid is. En dat gaat eigenlijk de hele dag door met alle huishoudelijke taken die ik door de dag heen oppak. Heerlijk vind ik het, een beetje samen aanklooien thuis, op ons eigen tempo.


Als ik bestellingen te maken heb, “helpt” Joas ook vaak mee. Door alle edelsteentjes over te grond te verspreiden bijvoorbeeld, of alle etherische olieflesjes even aan te raken😉.


En waar ik nou zo dankbaar voor ben in dit geval, is dat hij me met alles kan en mag helpen zonder dat ik me ook maar een seconde zorgen hoef te maken: alles wat ik gebruik is namelijk 100% natuurlijk! Mijn schoonmaakmiddel, afwasmiddel, wasmiddel, en uiteraard ook de ingrediënten die ik gebruik voor mijn producten. Dus laat ik hem ook lekker met de flesjes spelen, met het afwaswater spetteren, en helpen de diffuser te vullen.


In een wereld waarin we dagelijks worden blootgesteld aan zo ontzettend veel troep (in onze voeding, verzorging, schoonmaakartikelen, lucht die we inademen, content die we online tot ons nemen, de ruis van alledag, zwerfafval op straat, etc.), geeft het mij een immense rust om te weten dat dit veilig is. Dat we thuis gewoon kunnen Zijn.  Zonder zorgen.

 

Er zijn heel veel redenen dat ik 3 jaar terug in zee ging met Young Living.

Ik was toen nog geen moeder en kon dus niet weten dat dit, wat ik hier net schrijf, uiteindelijk mijn grootste drijfveer zou zijn om de heerlijke en eerlijke producten van Young Living verder de wereld in te verspreiden.


Toen ik ontdekte dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn met etherische oliën, ging ik me afvragen hoe men dat vroeger deed.. Hoe werd alles schoon gehouden toen er nog geen ontvetter van de Action bestond? Waar is die wijsheid van de natuur gebleven, die onze voorouders voor generaties lang gebruikten?

Tandpasta is bijvoorbeeld zoiets wat 200 jaar geleden is uitgevonden, en fluoride zelfs minder dan 100 jaar geleden. En begrijp me niet verkeerd, ik geloof echt wel dat de kwaliteit van ons gebit is verbeterd in de laatste eeuwen. Maar aan de andere kant is de kwaliteit van ons eten verslechterd en hebben we dus ook weer 'hardere' producten nodig om ons te beschermen tegen al die troep.. You see where I'm going? Het is een spiraal waarin we steeds verder van de basis, van onze natuur, verwijderd raken.

 

En denk je nu, hartstikke leuk maar wat moet ik hier mee?

Ik hoop dat dit je aan het denken zet, of je nou kleintjes thuis hebt rondlopen of niet, en  je misschien eens met een kritische blik kijkt naar de dingen die jij in huis gebruikt. Zonder dat ik je hiermee wil zeggen wat goed en slecht is, zonder oordeel naar de keuzes die je maakt. Maar wel met de vraag: Heb je dit echt nodig? En heb je de producten die je gebruikt met aandacht uitgekozen? En wat als het ook anders kan, natuurlijker?

 

Als je wilt, begin eens met een klein stapje: Switch & Ditch één item in je huis. Bijvoorbeeld je allesreiniger, je tandpasta, je gezicht crème of wasmiddel.

Laat me weten wat jij zou willen vervangen door een duurzaam en natuurlijk alternatief en ik help je met liefde op weg!15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page