top of page

De geboorte van Grow CircularTijdens mijn 3 jaar durende sabbatical werd ik me steeds meer bewust van mezelf en de wereld om me heen. De ruis viel weg, waardoor iets heel duidelijk werd: het mag anders!

 

Ik leerde in Australië over circulaire evenementen, en vond weer meer verbinding met de natuur (met mezelf dus ook, wij zijn allemaal natuur). De manier hoe duurzaamheid en circulariteit daar voorop werd gesteld inspireerde me, geen opdringerigheid of vingers wijzen maar gewoon vanuit authenticiteit. De intrinsieke motivatie van mensen werd aangesproken.

 

Eenmaal terug in Nederland, de hele wereld in de ban van een virus, zocht ik naar een manier om dat wat ik had meegenomen te integreren. Hoe kan ik dat wat me zo inspireerde, hier laten zien? Er was veel tijd en superveel creativiteit! Ik besloot dat mijn social media bereik mocht groeien, dat ik mezelf iedere maand een "challenge" zou geven om meer duurzaam te leven. Door volgers mee te nemen in dat proces, wilde ik laten zien dat het voor iedereen haalbaar is om duurzame keuzes te maken.

 

Ik at een maand veganistisch, ik kocht een maand géén plastic, ik prikte een maand iedere dag een zak vol zwerfafval bij elkaar, ik maakte een maand alleen maar DIY producten.. En zo kwam ik in de wereld van etherische oliën terecht.


Want met deze wondermiddeltjes kun je een heleboel chemische producten vervangen, verzorgingsproducten maar ook huishoudelijke producten. 

Ik dook er helemaal in, bestelde een pakket met 12 etherische oliën en was avondenlang aan het mixen, mengen, lezen, leren, studeren, etc. Ik vind het belangrijk alles zelf te proberen, om vanuit eigen ervaring te kunnen delen wat het mij brengt. Daar zit voor mij de authenticiteit en die is heel waardevol. Ik besefte dat ik de kennis en ervaring die ik had opgedaan wilde delen en organiseerde een workshop; 4 deelnemers kwamen bij mij thuis om alles te leren over etherische oliën. Zo rolde het balletje door..


Dat ik alleen nog maar werk wilde doen wat niet als werk voelde en me echt voldoening gaf, was me allang duidelijk. Ik liet me dus leiden door mijn gevoel in de stapjes die ik zette met mijn bedrijf. Ik besloot me in te schrijven bij de KvK en er gewoon voor te gaan, waar het me ook zou brengen.

 

Alles, maar dan ook echt álles moest duurzaam/circulair zijn. Ik naaide zelf goodiebags van restjes stof, maakte vegan geurkaarsjes van lege olieflesjes, bestelde groeipapier en natuurlijke inkt voor mijn visitekaartjes, alles werd in gebruikte verpakkingen verpakt. Dit doe ik nog steeds! Altijd blijf ik kritisch naar leveranciers en verpakkingsmaterialen.


In deze afgelopen 3 jaar leerde ik ook mijn partner Sarai kennen en werden we gezegend met de komst van Joas.


Het verse moederschap wakkerde een hernieuwde drang in me aan om 1) nóg meer te gaan staan voor duurzaamheid en natuurlijke producten, ik wilde zijn babyhuidje zeker niet vervuilen met chemische troep, en 2) de motivatie om te ondernemen, om zelf mijn tijd in te delen en zo flexibel mogelijk de verschillende rollen die ik heb te kunnen vervullen.

 

Inmiddels heb ik meer dan 20 workshops over etherische oliën mogen geven, en heb ik een assortiment van zelfgemaakte producten die besteld kunnen worden. Ik ben een community aan het bouwen met mensen die ook "into etherische oliën" zijn en heb mijn workshop in een ceremonieel jasje gegoten. En waar deze magische goedjes zich ook heel goed voor lenen: ontspannende (massage) behandelingen. Sinds een klein jaar ben ik mensen ook gaan helpen ontspannen d.m.v. massages en ReiKi.


Geuren en aromatherapie zijn zo geïntegreerd in mijn dagelijks leven met mijn gezin en ook alle andere werkzaamheden die ik doe.

Alles wat ik hier aanbied, komt vanuit een groen hart en met oog voor onze menselijke natuur. Om voor elkaar te zorgen en voor de Aarde.
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page